Preguntes més freqüents

copy-logoweblabiciverde1.png

 Com aprendré a anar en bicicleta?

Sovint si un familiar o amic intenta ensenyar-nos a anar en bicicleta comença a donar un excés d’informació que no som capaços d’assimilar i ens atabalem amb tanta instrucció. Nosaltres utilitzem un sistema molt gradual on anem introduint nous exercicis a mesura que la persona va assolint aptituds d’alt de la bicicleta.

I no cauré? Tinc molta por…

Amb la nostra metodologia tocaràs sempre de peus a terra i aniràs aprenent pas a pas a trobar l’equilibri dalt de la bicicleta. El principal repte de la bicicleta és aconseguir aquest equilibri. Gradualment aniràs aixecant els peus de terra per finalment acabar pedalant. Com que el procés s’inicia amb els peus a terra es va perdent la por i es va guanyant en confiança.

IMG00369-20111119-1249

I on es realitzen els cursos?

Els cursos d’iniciació (per gent que no sap anar en bicicleta) es realitzen al Parc de la Barceloneta. Aquest és un parc tranquil i poc transitat on es gaudeix de calma. Té una ubicació molt cèntrica (metro línia L4 groga, parada Barceloneta-Vila Olímpica). El punt de trobada amb el monitor però és a la botiga de lloguer de bicicletes Biciclot (bicicletes de color groc):

Biciclot- punt de lloguer
Adreça: passeig marítim de la Barceloneta, 33 (a peu de platja; cal baixar una rampa o bé unes escales). 08003 Barcelona.

Per veure la ubicació al google maps: https://maps.google.es/maps?hl=es&tab=wl

lloc biciclot

Quan de temps puc trigar a aprendre a anar en bicicleta?

Depèn de cada persona però el més habitual acostumen a ser 4 sessions de 2 hores. El més llarg d’aconseguir és mantenir l’equilibri d’alt de la bicicleta. La resta d’exercicis són més ràpids d’assolir.

I si jo no tinc equilibri?

Tothom té equilibri. Hi ha gent que anirà més ràpida en trobar l’equilibri perquè anteriorment ha anat en moto, ha patinat o ha esquiat, mentre que n’hi ha d’altres que els hi costa més. És com el tema del caminar i els nens. N’hi ha es salten el pas de gatejar, n’hi ha que sembla que no arrancaran mai i d’altres que triguen 18 mesos però algú coneix un nen que no hagi après a caminar? Doncs, el tema de l’equilibri és el mateix. Tots tenim equilibri només cal practicar per aconseguir-lo!

I un cop tingui l’equilibri?

Doncs, un cop s’hagi aconseguit l’equilibri quasi que ja es pot dir que sabem anar en bicicleta. Ara el que queda serà més ràpid d’assimilar i d’aprendre. Primer s’aprèn a pedalar i després a fer corbes (primer més obertes i després més tancades). I finalment ens quedarà aprendre a arrencar i a frenar correctament. El darrer pas és entendre com funcionen les marxes i practicar fent pujades i baixades.

Com són les bicicletes que s’utilitzen?

Són bicicletes tipus de passeig, també anomenades bicicletes urbanes. Aquest tipus de bicicletes són les més adequades per l’aprenentatge ja que són les que tenen major estabilitat i major visibilitat per part del ciclista.

IMG00377-20111119-1253

Cal que vagi vestit d’alguna manera?

No, només cal anar amb roba còmode i el més recomanable és que portis sabates tipus vambes.

I haig de portar alguna cosa?

No és imprescindible que portis res però pot ser una bona idea portar una ampolla d’aigua ja que durant i després de l’exercici és bo rehidratar-se.

Quan es realitzen els cursos?

Som un grup de 3 monitors i oferim cursos entre setmana i els caps de setmana. Consulteu l’apartat horaris per veure quin monitor s’adapta millor als vostres horaris i contacteu directament amb ell/a.

Aquest mètode funciona? Realment aprendré a anar en bicicleta?

Tots tres monitors portem molts anys d’experiència en l’acompanyament d’anar en bicicleta i la nostra experiència ens demostra que els passos que seguim ajuden a agafar confiança i la gent surt dels cursos pedalant.

IMG00330-20111118-1628

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s